Om lokalområdet

Holistisk festival Kerteminde

Om lokalområdet

Tæt på alting

Festivalpladsen er kun ca. 1.500 m fra naturområdet Sybergland, der indbyder til vandreture og måske et besøg i gårdbutikken Sybergkvæg. Skotsk Højlandkvæg græsser på engene og skaber en hyggelig stemning, ligesom der er et rigt fugleliv. Der er også kun ca 1.500 m til havet. 

Naturen

tæt på festivalspladsen

Fra festivalpladsen går en vandrerute på ca. 8 km via et stisystem rundt om den flotte Great Northern Golf & Spa og Sybergland med smukke søer, shelters til overnatning i det fri og med mulighed for at spise sin medbragte frokost på den overdækkede terrasse ved søbredden eller grille over bål.

Fra festivalpladsen er der også kun ca. 1.500 m til Kerteminde Nordstrand med gode bademuligheder og mulighed for overnatning på Kerteminde Camping, der har fået helt nye feriehytter. Samtidig passerer du caféen på Johannes Larsen Museet og kan gå videre hen til marinaen. 

Besøg naboen til festivalpladsen Chokodesign.dk. I deres chokoladekøkken arbejder de kun med ren chokolade af højeste kvalitet. Chokoladen er fra Belgiske Calle Baut. Kakaobønnen gror og bliver plukket i Venezuela (Fairtrade). Alt chokolade fremstilles i hånden, og kun fantasien sætter grænsen for de unikke designs.

Bymidte

Kerteminde bymidte

Der er også ca. 1500 m til Kerteminde bymidte med den hyggelige Lulus’s cafe & boutique, det fine Brasserie Langegade 2, den autentiske og ægte italienske restaurant Firenze og det nye asiatiske fusionskøkken restaurant Phi Phi.

Her finder du Renæssance-havnen, hvor du kan sidde på trapperne og nyde udsigten til Kerteminde fjord og indsejlingen – eller gå videre over Langebro, hvor du passerer gourmet-fiskerestauranten Rudolf Mathis og den gamle fiskerihavn, til Jollehavnen med det lille røgeri Boris Fisk, hvor du kan spise ved deres borde- og bænkesæt med udsigt over havet, de små fiskebåde og Kerteminde Søbad.

Lokalområdet

Et hav af muligheder

Du kan fortsætte videre langs Sydstranden, passere vejen og gå tilbage gennem skoven, hvor du vil passere Lundsgaard Gods med kulturhuset Anexet, Cafe Agnes og Sommers Bed & breakfast og Hotel Skovpavallionen/Danhostel.

Hvis du vil udforske lokalområdet yderligere, er der ca. 7 km til den idylliske landsby Viby og nabobyen Måle, hvor du finder den kendte Måle bagerbod, hvor du kan få det lækreste langtidshævede surdejsbrød som morgenbrød eller sandwich. I samme by er der også det anerkendte Hindsholm Røgeri på Stavrevej, som leverer til gourmet-restauranter, hvor du kan bestille bord i den hyggelige have og få tapas med de fineste hjemmelavede specialiteter.

Tæt på det meste

Udforsk området

Knap 5 km fra festivalpladsen finder du Cafe Kirkeladen i Mesinge, der byder på lækker mad i autentiske omgivelser i en ombygget lade til kirken ved siden af. Her kan du vælge at gøre ophold i haven.

Du kan tage vejen 20 km nordpå til et af Fyns mest kendte turistdestinationer Fynshoved, som ligger på toppen af Hindsholm. Du kan vandre op på klinten af en sti med den flotteste udsigt over havet og til en helt særlig natur med mange sjældne blomsterarter med græssende får, som bestemt er et besøg værd.

På vejen kan du besøge Hindsholm gårdbutik, hvor du bl.a. kan få deres udsøgte hjemmelavede burgere med and af egen avl – eller du kan tage en tur ud til Gabet med udsigt over Odense fjord helt til enebærodde.

På vejen passerer du også Fynshoved Camping, eller du kan finde Galleri Solvognen, kunst og filosoficenter i Martofte på Langø, hvor du også finder det hyggeligste bed & breakfast i en fin bindingsværksejendom.

Vi har også på Hindsholm den 5 stjernede campingplads Camp Hverringe med swimmingpool.

Hvis du ønsker en sejltur, kan du tage med Romsø-båden fra fiskerihavnen til den uspolerede ø Romsø, hvor rådyr går frit og landskabet er helt specielt. De smukke svaler svæver over området ved fyret, hvor de har reder i klinten.

Knap 3 km fra festivalpladsen kan du blive sat tilbage til Vikingetiden ved et besøg på Vikingemuseet Ladby, hvor du både kan se resterne af det gamle skib Ladby-dragen og en flot rekonstruktion, der ligger i vandet, hvis den ikke er på sejltur.

Ca. 5 km fra Kerteminde finder du den smukke og idylliske Munkebo Kro med udsigt over fjorden. Her ligger også Munkebo bakke, hvor du kan gå helt op i tårnet, som er det højeste punkt i kommunen med udsigt over både Odense fjord, Kerteminde fjord og helt til Storebælt. Til sommer gæster den kongelige opera Munkebo bakke.

På vej tilbage kan du smutte forbi den lille hyggelige havn ved Boels bro eller Bregnør havn og kigge ind til gårdbutikken Nybro Frugt, der er kendt for deres pluk-selv og friskpressede juice i flere smagsvarianter og andre specialiteter.

Hvis du vil udforske lokalområdet, kan du finde inspiration til autentiske oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder på Visit Kertemindes hjemmeside via nedenstående link.

Tilmeld nyhedsbrevet