Opera to go, fællessangskoncert på tværs af generationer

deltag i aktiviteterne på pladsen
Thomas Storm

Sangen er et meget stærkt kulturredskab der knytter os sammen. Det at synge sammen har en positiv effekt på vores humør og vores sundhed. Fællessangen skaber et stærkt fællesskab blandt de tilstedeværende og det er videnskabelig bevist, at vi udskiller et bestemt hormon, der gør at vi føles os forbundet med hinanden. Det er også derfor, at der på skoler med morgensang er mindre mobning end på skoler uden.

Opera To Go opstod i coronakrisen, Operasangerne Mette-Maria Øyen og Thomas Storm, tog ud i haver og indkørsler og sang for publikum, og oplevede hvor stor betydning sang og kultur har for det enkelte menneske.

Senere i perioden lavede vi koncerter for ældre på plejecentre, hvor sangen blev brugt som redskab til at modvirke ensomhed blandt ældre på plejecentre. Vi så hvordan demente kunne synge med på sangene og øjnene lyste op og var fulde af liv.

Vi har lavet et nyt koncept; Fællessanges-koncert, hvor vi blander den traditionelle koncert med fællessang. Vi inddrager med andre ord deltagerne på tværs af generationer i koncerten og gør den interaktiv. Det kan være rene fællessange, men det kan også være kor i operaarier, duetter og danske sange med høj involveringsgrad. Dette skaber en helt speciel stemning og man føler sig på en helt ny måde inddraget i koncerten.

Med sang, musik og humor laver vi en inddragende koncert, hvor publikum spiller en større rolle end i en normal koncert. Det skaber samhørighed, slipper endorfinerne fri i kroppen og giver en god oplevelse af at have været en del af noget exceptionelt.

Thomas Storm, Odense Sommeropera er en anerkendt operasanger med stor erfaring som kunstnerisk rådgiver og med udvikling & afvikling af fællessangskoncerter for børn og unge i samarbejde med flere symfoniorkestre, ligesom han er fast tilknyttet Den Fynske Sangskole

Projektet er støttet af Kulturregion Fyn puljen Kultur i natur

Læs mere om Thomas Storm her

Tilmeld nyhedsbrevet